Miami var den första och mest kända badorten i Florida. Många amerikanska kändisar kommer hit och för semestern är det South Beach som gäller. Nattlivet är intensivt och sofistikerat och Miamis populäraste och vackraste stränder ligger på South Beach. Stränderna är oändligt utsträckta, sanden kritvit och havet turkost. Dessutom finns en fin strandpromenad utmed Ocean Drive för motion eller promenader.

Kronan är fortsatt stark mot dollarna och allt fler beger sig västerut på semester. Det syns i bokningarna av resor till USA där New York och Florida toppar. Vings hotell ligger på Ocean Drives hetaste sträcka, mitt i det kulturskyddade art deco-distriktet. Hotellens inredning kan närmast beskrivas som kitschigt cool. Här bor man bland de renoverade 1920-talshusen i läckra pastellfärger och tidstypisk arkitektur och har nöjeslivet runt hörnet.

Miami är det enda resmålet i Florida där man klarar sig helt utan hyrbil. Men för den som vill se mer av Florida finns självklart mängder av kombinationer. Ving har 8 resmål och 159 hotell att välja på i programmet.

Några dagar i South Beach kan t ex kombineras med Orlando och Disney World, eller Fort Myers som är Floridas Karibien och ett av de lugnaste resmålen. Eller varför inte en tripp till Key West, Hemingways kända hemvist under några år. Populära Fort Lauderdale ligger vid en lång, välskött sandstrand med bra hotell, massor av nöjen, glitter och lyx. Och så ett enormt shoppingutbud. Längs kanalsystemet, som går kors och tvärs genom Floridas Venedig, ligger flotta lyxvillor och marinor överfyllda med lustjakter och segelbåtar. Lauderdale by the Sea är som en förlängning av Fort Lauderdale, men samhället är litet och tempot betydligt lugnare, vilket har gjort det till en favorit för barnfamiljer. För inbitna golfspelare finns 800 golfbanor att välja på i Florida.