Clearwater Beach. På västkusten ligger denna ö som, förutom att ha blivit utnämnd till en av USA:s bästa strandstäder, även innehar världsrekordet på antal soldagar: hela 361 dagar i sträck! Här finns mängder av fisk och skaldjur, men missa inte att börja dagen på Beach Shanty South, en klassisk beach-diner som serverar allt från utsökta mackor till pannkakor, våfflor och annat lunch- och frukostrelaterat. Adress till Beach Shanty South: 305 Coronado Dr, Clearwater Beach, FL 33767.

Sanibel Island. Lite längre ner på västkusten, utanför Fort Myers, ligger denna paradisö med kritvita sandstränder som blivit en populär destination för snäcksamlare. Vill du inte plocka snäckor kan du till exempel fiska, vandra eller bara koppla av på en av de många skaldjurrestaurangerna. En favorit för många är Doc Ford’s och deras Yucatan Fish Tacos. Här kan du även få en pratstund med ägaren som döpt restaurangen efter en figur i en serie äventyrsromaner, skriven av lokalbon Randy Wayne White. Adress till Doc Ford’s: 975 Rabbit Rd, Sanibel Island, FL 33957-3037.

Key West. Längst ut på Floridas sydligaste spets är du närmare Kuba än Miami – och det märks. Vandra omkring bland trähusen och njut av den avslappnade, karibiska atmosfären och det tropiska klimatet. Köp med dig en lobster roll med smält smör från Bo’s Fish Wagon och vandra sedan bort till Mallory Square, där musikanter, gycklare och gatuförsäljare ackompanjerar den världsberömda solnedgången. Kvällen fortsätter på bargatorna, men lugn, morgonen efter kan du stärka dig med en portion Lemon Ricotta Pancakes på Sarabeth’s. Adress till Bo’s Fish Wagon: 801 Caroline St,Key West,FL33040-6642. Adress till Sarabeth’s: 530 Simonton St, Key West, FL 33040-6832

Miami. Innan du tar flyget hem från Fort Lauderdale får du inte missa ett stopp i den excentriska metropolen Miami. Precis som i Key West flödar de kubanska influenserna i såväl mat som kultur, och ett hett tips är därför att besöka Puerto Sagua, en autentisk kubansk restaurang med humana priser. Välj mellan en klassisk Cuban Sandwich (restaurangen sägs ha Miamis bästa) eller andra kubanska rätter som t.ex. grillad kyckling med svarta bönor, ris och stekta matbananer.

Källa: momondo