MSC Cruises vinterförsäljning har hittills ökat med 65 procent jämfört med förra årets försäljningsrekord och allt fler svenskar väljer att boka sin drömkryssning under årets kalla del.

− Intresset för att kryssa i vinter är enormt, framförallt i Karibien tack vare bra flygalternativ till Miami och att vi har ett av våra nyaste fartyg på destinationen, säger Claes Tamm, VD på MSC Cruises i Skandinavien.

Enligt en tidigare undersökning som gjorts bland reseintresserade svenskar uppgavs just Karibien vara det resmål som de flesta drömmer om att kryssa i. Att allt fler svenskar förverkligar sin drömresa visar sig inte minst denna vinter då MSC Cruises försäljning av kryssningar i Karibien hittills har fördubblats jämfört med föregående år.

Även den relativt nya kryssningsdestinationen Kanarieöarna toppar vinterns försäljning med 53 procent fler bokningar jämfört med föregående år. En stor del av bokningarna gäller jul och nyår. Bokningar över jul och nyår har ökat med 134 procent totalt för alla kryssningar för den svenska marknaden.

− Det verkar som om många har passat på att ta långledigt under julen och fly kyla och julstök för att fira på varmare breddgrader, säger Claes Tamm.

Helgerna firas ombord med sprakande jul- och nyårsshower och specialkomponerade menyer till lunch och middag. Tomten delar ut julklappar till alla barn och det ordnas lekar, pyssel och matlagningstillfällen för barnen tillsammans med fartygets kockar och maskotar.

7-nätterskryssning med avresa 20 december från Miami. Pris från 5 698 kr per person för del i insideshytt inklusive helpension och vinpaket (flyg ej inkluderat). Kryssningsrutt: Miami, Falmouth/ Jamaica, Georgetown/ Caymanöarna, Cozumel/ Mexiko, Great Stirrup Cay/ Bahamas.